Monday, April 27, 2009

Terung ker???


Korang tau x ape name pokok nie....?????? heheee

Petang jumaat hari tue, dah r time keje leh lak plak Ayu teringatkan nak petik Terung . . . tue coz baru perasan hari tue tu pun lepas security guard opis gtau x nak ker "Terung . . . " tue... So time tue lak keje dah agak2 setel kul 5 dah pun time tue ape lagi g cari bekas nak letak terung . . . tue tpi xder lak, last2 per lagi wat bekas dari kertas jer la nampak gayenyer nasib r kire bijak gak buat Origami2 nih chewahhh.... tgk nih..


Lepas kutip terung . . . nie Ayu pun masuk opis balik, Haaa tgk nie cukup lah lgipun ayu bukannyer makan pun amik tuk bagi family jer coz ayah suker makan bende nih... masuk2 opis jer Boss tegur xtau lak die perasan yer r mane taknyer kuar tdi siap bawak gunting lgi.. Ahakss...


Pastu kan nak dijadikan cite.... hahaaaa.. leh lak Boss ayu cite pasal terung . . . nih.. mengimbau kenangan die time zaman Childhood dulu ler kononn... hahaaaa.. per dah jdi kat Boss ayu nih.. tgk tdi kemain buzy lagi..

Bile Boss mula bercerita...
Masa kecik2 dulu terung . . . nie die jadikan mainan die jerw.. main tembak2 pkai buluh kecil2 tue.. tapi panjang.. same ade tiup @ pakai penolak die... siap cite dgn penuh semangat lagi... wakakaaaa.... tpi ayu rase cam pelik lak bukan ker main tembak2 tue pakai Kacang hijau... hehee ayu raselaa.. coz time zaman2 ayu rasernyer kiteorg main tembak2 tue pkai Straw ngn kacang Hijau jerw... hihiiiii...

Note: Ayu rase name terung tue Terung Rembang@Pipit kot hehee luperr..

7 comments:

mummy roshie said...

mummy pun panggil terung pipit..dulu2 pokok ni byk kat umah mummy...mummy pun wat cam boss ayu..wat peluru main tembak2..kekeke...best tau...

ayah mummy pun suker mkn terung nih...bila masuk mulut je bunyi masa kita gigit...cewah..!!cam mkn buah..sedap..

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

hehehehe..yele tu terung...ayah akak suka mkn terung ni tp akak x suke le..pahit le...bentuk dia cm kacang peas..

♥miss zaza♥ said...

terungggg ke neh?
kelakar la ;P
comel aja
baru tau neh

aRe_uDear said...

*Mummy pun main cam bos ayu gak hihii siap ader bunyi ker bukan kene rebus dulu ker mummy... ner ader bunyi lgi kalo da rebus wakakaa..
*Yer r kzah comfirm species terung tuh hehee..
* Dik Zaza oii sjnis terung r tuh.. sure x penah tgk tue.. nak ker t akak pos skit wakakakaaa

nenekrock said...

sadappp niii buek masak lomakk
terung pipitt yeee sebut betol2
haks

j0jet said...

hye AYU! thanks singgah blog jet! slamat kenal2 n kgn lupa komen ya!!

aRe_uDear said...

* huhuu sodap gak tuh nenekrock.. lik nie p wat erk wakakaaa..
* same2 jojet.. yup komen jgn x komen sis...