Thursday, October 18, 2012

Lunch jom..

Salam tghari..
Opss tghri lagi ke ptg dah hehee..
Happy lunchie to uolss..
Hari ni bdn rase mcm tak berapa sedap plak huhh..
Paper pun jom amik energi dulu.. lunch ler ape lagi..
Sempoi jer msk ari nie bkn ramai pun nak makankan bertiga jer..
Nie jer yg sempat tersedia..

 
 Udang+Ayam+terung Masak kuah..
Takau la nak bg nama ape blh la tu hehee

 Sayur Sawi ape erk.. masak tumis jer..

 Nie mmg xleh tgl Sambal belacan hehee..


 Selamat menjamu selera utk semua.. Bismillah...

Wednesday, October 17, 2012

Pekena Mee Sua

Salam uolss...
Ptg nie hujan lagi so mmg xdpt la nak merayap ler ..
Perut lak lapor mai kite pekena mee sua..
Selalu msk wat simple2 jer tapi kali nie nak buat special skit..
Ayam kasi salai dgn halia punye..
Makan lak panas2 mmg perghh la kan..


Selamat menjamu mate hokey.. hehee..



Sunday, October 14, 2012

Itik Serati

Salam uols..
Pagi2 nie dah kuar pegi cari makan.. 
Lepak Restoran Amir jer pagi tdi pekene Nasi Lemak n Roti Canai..
Selalu g makan kat cni cepat Nasi Lemak die memenuhi citarase ambo 
Si kenik Uwais pun suka jugak hehee..

Lepak breakfast kami terus g pasar pagi..
Jalan2 tgk ada org jual  itik lah huhuu..
Automatik teringat kat my Ayahanda tiap kali blk kg misti tya pasal itik
sebab sebelum nie die penah turun p pasar bangi nie dgn hubby
Itik la yg dibelinyer..

So apalagi siap2 call ayahanda tanya nak bape ekoq..
excited time borak2 naknye sampai 5 ekoq kau hahaa..
tapi tau die main2 jer hehee..
So decided beli 2ekor totally sumer nak dekat 4kg gak ler..


Jenoh nak perabeh weh...
Klah sat g nak try goreng itik skit... nyumm nyumm..
 

Saturday, October 13, 2012

Roti Canai jer...

Salam uolds..
Pagi ni cuaca mendung dan hujan.. sangat syiok..
Tapi tak boleh nak sambung tidur incik hubby ajak brekkie kat luar..
Mula2 nak ke Restoran Roti Canai D Bukit masuk2 parking penuh so alamatnya terpaksala exit 
Then kene cari kedai makan lain wokey hadoii..
Masuk area seksyen 8 parking lot penuh bnyk kedai makan yg terpaksa pandang smbil lalu jer ermmm..
lastly singgah breakfast kat Selera Terkini jer.. tue jer parking ada kosongkan..
So jangan nak banyak songeh perut pun dah lapor..
Roti Canai order lebey skit perut lapo hahaa... 
Hujan2 nie kan biasa laa... hehee..



 
 

Friday, October 12, 2012

Blog Aku!

Umangaih... bile plak tukar nie hahaa..
 blog dah lain laaaa..
 Alahaii.. dah berabad sangat tak update blog.. 
nak masuk apata lagi kan...
Rindunya zaman itu... ermmm..

Repost k.. sampai title pun lupa nak letak hahahaa...

Wednesday, February 29, 2012

Jejak Pasir

Salam.. teman-teman bloggers sekalian.. 
kali nie tajuk starting n3 dengan xtvt masa cuti sekolah ari tu.. 
kami sekeluarga jln-jln ke lumut rumah my older sis..  habiskan masa sengang berpicnic kat Teluk Batik

 
Anak2 buah yg happy dpt mandi laut..
walaupun main n mandi kat sisir2 pantai jer hahaaa...
 
Cubaan utk menaiki Banana Boat dpt snap dri jauh jer..
air laut pun masa nie tak berapa cantik agak keruh tapi lgi nmpk keruh dlm gambar ni kan..
baru lepas hujan.. n sebelum kami nak gerak balik pun hujan turun lagi..
tapi yg seronoknya tak berapa panas laa..
 

 Alahai anak bonda nie.. kalau nak tau die cukup geli nak jejak kat pasir panta
sampai laa die tak boleh lagi nak jejak kaki kat pasir2 nie geli agaknya
tapi kalau mandi pool dia lah no 1..


Monday, February 27, 2012

Cuba kembali

Salam.. blog ayudear memang dah tersangat-sangat berhabuk..
lama sungguh terbengkalai.. walaumacamna sesekali tetap tak lupa
untuk menjenguk blog n n3 teman-teman lain
Insyallah permulaan hari nie adalah..
Cubaan utk kembali.. ;)


Wednesday, June 8, 2011

Its time 4 me



Hamboi.. hamboii.. hamboiii
 Tengok macam pandailah sangat tue...
Hahaa bley plak menganti tue.. ish2 anak bonda nih sabor jerw lerr..
 Tengah pasang citer korea tuh ralat sgt  memandang yerw..

Tuesday, June 7, 2011

Lasagne Macaroni

Menu malam tadi..
 Lasagna Macaroni wehuuu mmg pergh.
HomeMade nie ptg smlm duk memusing 1 pekan cari lasagna dgn kakak tpi xdok..
So pakai kakak decide campur macaroni ler...
Jomm layan... jgn meleley ayak liur lak erk ekekee..
 





Perghh bukan setakat gambar jerw tengok dah meleleh..
 Serius rase pun mmg sedap hehee..
 Memang terbaekk dari ladang r kali...
 Sekejap jerw licinn.. nyumm.. nyumm..



Friday, June 3, 2011

Nak Donut!!!

2 hari lepas gara2 tgk channel 707.. Cara pembuatan Donut kat LA.. ondekkk..
Mau meleleh tgk drg tabur coklat kat atas donut tuh.. mak aii..  
Dan2 tu jgk ajak kakak wat donut tpi die malas lak.. Malas nak nguli
Aq bukan xmo nak menguli tpi telapak tgn ni luke lak.. 
Kalo ade bread maker ok gak kan xyah susah2 nak nguli bagai masuk jer campak2 hehee.. 
Resepi cam senang jerw hehee..

So malam tadi makin menjadi2 plak keinginan nak makan donut nie hahaa..  
Tgk jam agak2 cam dah kul 10.30.. Per lagi Call hubby mntk belikan.. 
Alang2 die ondway balik cni..  Hahaaa.. per lagi Dunkin' Donut r... 
Tapi luper nak suh beli coffe latte skali

Pukul 12.30mlm bru samai adeiii... lapo2
Tgk Flavor cam x meriah jerw kan xde coklatlaaa plak..
Hubby kate bnyak yg dah abes tgl bape kerat jerw.. sbb dh tgh malam
Tapi xperlaa puas hati gak dpt makan donut dah bpe ari aq ngidam 
 Nak makan hehee..


Tapikan mmg rezki lar dapat gak makan donut dgn coffe latte..
 X sempat nk suruh order skali..Malas nk call blik
Tapi sampai gak aura kat hubby upernyer hehee.. tq lalink.. ;)