Tuesday, April 28, 2009

Paprik oo Paprik???

Setelah puas berjalan2 hari sabtu ari tue, so hari ahadnye kene r releks lebey kat umah penat betul raser.. So ape lagi pagi tue g pasar membeli belah utk ape yg nak dimasak tghari tue.. huhuu.. walau pun ayu nie x bape reti masak sgt tapi masak simple2 just campak2 jerw dalam kuali tuh leh ler.. heheee..

Time g pasar tue xtau per yg nak di beli.. nak masak per pun x sure lagi.. jalan punye jalan2 nampak daging.. teringat lak makanan feveret ayu Paprik Daging.. huhuuu.. per lagi teringin lak nak try masak Paprik walaupun x pernah cuba lagi masak paprik nie..

Jom kite try jadi ker ntahhh???...

Macam2 jenis sayur Ayu letak dalam masakan paprik nih..
So sape yg makan cukup bonar diet seimbang tuh hahaaa... seimbang kerw??? hehee..



***Cubaan Pertama Resepi Paprik Daging****
Agak2 korang menjadi x?????



Ni lak Makanan feveret Hubby Ayu Daging Goreng Bawang..
Tgk simple sungguh makanan feveret hubby ayu kan3x.. hehee...
Tue yg sayang lebey kat bee tuh hikhikkk..

10 comments:

mummy roshie said...

erm...sedapnyer..!!!
wah..!!dah terrer msk paprik pasni leh la ajak kami dtg mkn kat umah...

bukhairiah said...

kecur ayaq liur tgk pg2 nie...

Cik Mira said...

alamak terliur plak :D

aRe_uDear said...

*chewahh teror kerw?? ahakss.. Mummy sure 1 hari bile ayu dah terer masak bnyak mende.. t ayu calling2 mummy k.. huhuu
* Bukhairian n Cik Mira.. p amik sapu tngn ayak liuq dah leleh2 bnyak dah tuh hehee..

j0jet said...

wesss, cmne masak daging bawang?ajar la weyy, sedap eik?

conan said...

Nampak macam sedap... Mane nasi nye? kasi nasi lebih ye...

:: Cikgu Wiween :: said...

waaa sedapnya paprik! lapo tibe2! uhukkk

♥miss zaza♥ said...

uihhhh
tgh lapar neh!!!!

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

terror dh puan ayu kite ni memasak..igt dulu2 ayu suka wat maggi kembang..hehehe..memori tu..

aRe_uDear said...

*Jojet kok sonang bgt sih hang p cri dging btg pinang(lmbut tu sedap hihii) pas2 gaul ngn gram n kunyit pas2 greng, pas msk ko tos kn.. pas2 greng bawang n cili hijau skit.. tos kan n baru campurkn dedua k tu jer wakakaaa.. mudah bukan hehee..

*Wakakaa Conan lelebey lak.. ayu kasi bau gambar jer tuh hihii

*Sedap Ween bek ween cuba huhuu..lapo ker nah ayu bgi skit nah....

*adei dik Zaza lapor lak.. jgn tgk leleby sgt zaza paprik akak nih kang terliur2 lak kang.. hehee

* Kzah Manggi kembang menjadi feveret ku smpai ke hari nie.. x besh kalo x kembang.. wakakaa