Tuesday, March 17, 2009

Pencarian Si Parsi

Monday;10hb mac 2009

petshop
1st
On the way balik dari subang ngan hubby kami singgah petshop kat rawang, tengok-tengok kat kadai nie ada sekor anak kucing parsi, kaler itam mix kelabu cute giler.. baru bercerai susu dengan ibu die kate tauke petshop tue.. umur baru 1 bulan lebih, kecik lagi cute sangat geram sumer laa ade waktu tue.. Time tu lak x cocok duit lagi so alasan jugak laa kat tauke, nak kuar duit dulu, dan cadang nak tgk kedai lain dlu, baru boleh buat keputusan.

petshop
2nd
masuk kedai satu lagi ade gak anak kucing parsi, tapi yang nie baby lagi x cerai susu ngan ibu die lagi.. comel2 tue, kaler kelabu+ putih+hitam, ada 4 ekor tp x sampai hati lak nak beli kalo beli t sure kene bising punya duk asyik memanggil ibu die jer t.. so aku tinggalkan no tel next time kalo ade kaler lain minta dorang call. Lame gak kat kedai tue perut berkeroncong pun dah x hinggat dah..

lepas berbincang dengan hubby tersayang... lastly kiteorg buat pilihan beli kitty yang dekat petshop 1st tue...

My New Pets
nak xnak nak xnak nak xnak.........
Walaupun agak susah nak buat keputusan & nampakla muka keletihan kat muka hubby aku ni cian die.. anywhere thanks 4 ur support dear..

Akhirnya,
Lepas bincang harga dan cara penjagaan kucing nie dengan tauke kedai ermm rase macam susah jugak nak bela kucing jenis parsi nie rupanya.. siap kene beli pasir tuk erhk.. erhk.. die, pas tu pilihan makanan die x boleh sebarangan kene yang mantap-mantap sikit kalo nak bulu @ kucing tu sendiri membesar dengan cantik, kene selalu sikat bulu-bulu badan die, walawayy cam jaga anak orang jer dah nie.. high maintanance gak nih x mengalah...
tapi xper insyallah aku boleh jaga die t sebelum-sebelum ni pun aku ade gak bela kucing n binatang2 lain ade gak la pengalaman... Hahaaaa.. Demi "My Ratu"

No comments: