Tuesday, June 2, 2009

Ratu Berposing??

Huhuu.. lame x tgk Ratu berposing.. dah semakin membesar dah kucing ayu yang sekor nih.. dulu kocik benar time beli dulu, la nie dah masuk 4 bulan dah cepatnye..


Bulu die pun dah berubah mengikut waktu nampaknyer wakakaaa.. pelik tul lar dulu bulunye hitam jer kalo diikutkan yg putih tue pun bape helai jer boleh dikira cam uban tapi skrg dah berhelai-helai tumbuh. Cuba korang tgk pic kat atas tuh dah banyak kaler kelabu lak bulu badan die, bahagian kaki lak baru hitam pastu gemuk jer macam rimau la plak montoknyer... hahaaa..



Sempat snap tue.. tgk nie muka Ratu yg tengah galak nak main.. tgk tang mata die yg tgh buntang tuh hahaaa.. Walaupun time nie kiteorg wat layan x layan jer die beriya2 melompat2 nak ajak main hahaaa.. cute2..


Lepas dah galak sgt nak main per lagi kene buli la ratu haa sampai terjelir2 lidah dah kepenatan hahaaa.. tue lah bile kite dah xnak main ngan die, die lak cam xmo benti tgk cam dah penat sgt kesian plak rase tapi kalo dah kucing tu kucing gak laa jgn harap laa nak benti si ratu nie kalo dah start main tali...menari Walau camane pun perangai si Ratu nie tetap jadi pengarang jantung & penghibur family ayu kat umah tue time2 boring hehee... muahahahaaa cium

14 comments:

:: p R i n c E s S _ N :: said...

takott woo tgk mate kucing ni...

Shemmi said...

masyaAllah..

giler comel anak kucing ni!
tobat aku nk pegi rembat kat umah ayu malam nih!!

[-suziey-] said...

hohoho..bulu dia tebalnye..

Ibu Aqil-Aqilah said...

salam ... thanks ya coz suka komen at Ibuani's blog.. kucing ni mata dia takut lah tgk... kucing kat umah ibuani tu pun baru bersalin...

mrs e said...

wohhooo..
ayu suke kucen rupenya..

naja lak takut kucen!
takut kena cekau..ghauu ghauuu
huhu~

alizmiealya said...

>hi ayu..
>daring betul kucing ayu..sesuai ngn panggilan ratu tu..
>aliz add link ayu kt blog liz ye..i pollow u..:)

aRe_uDear said...

*N adeii ader lak yg tatot yer ishh mate memikat tuh wakakaa..
*Shemmi jgn dikau berani2 mencuba erk hahaaa.. cayang ratuu ooo..
*Suziey bukan setakat bulu jer tebal tapi isinyer pun same ekekekee..
*Wslm ibu aqil.. same2 yer takut ker tgk mate die hahaa memikat u.. pun ade bela kucing gak yer bagus2.. murah rezki kucing beranak dlm rumah tau2x..
*Mrs e.. ofcoz suker.. suker sgt.. Naja takut kucen ker adeii.. kalo Ratu ni jenis manje bodek xder ghau2nyer..
*hai Aliz.. mak i daring ker si Ratu nih wakakaa ok i polo u too k.. muahahaaa

ai said...

Aku sefamily sayang gilos ngan kucing tau. nak nak lagi mak aku tu. Leh demam bengkak2 mata kalau 'anak' dia mati tau! huhuhu..

mak ai..hitam pekat tul ratu dulu ye..keh keh

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

dh beso dh si ratu ni..comel le.....

j0jet said...

Ayu..aku sakit..hukhuk *batuk*

Inn said...

ayu...kiutnyeeeeeeeeeeeeee kucing2 ayu...!!

p/s: eh..npe murahnye celcom ayu..
dlm website kata RM98 utk 3.6Mbps
yg RM68 tu utk 384Kbps je...?

conan said...

Tebalnyeee bulu ratu

Al-Kaput said...

kucing itam itu seperti roh saja..

ratna said...

bapaaaakkkkk!!! hitam2 si tampuk manggis.. mlm2 aku jumpa takut menangis.. okay tak pantun tu.. hik hik.. apa pun..comel kucing ni..