Tuesday, May 12, 2009

Bakul Unik??? "unik ker hehee.."

cerita-ceriti lumut x habis lagi nih..

Hari sabtu pagi tue, kami g umah org kawen kira jiran rapat waktu zaman kecik2 dlu r dekat beruas. Pastu kami singgah umah maksu sekejab.. nak jemput ke majlis bertunang abg ayu tengah bulan 5 nie nanti.. tapi adiknyer dah kawen dlu erk hikhikk.. kire langkah bendul r nampaknyer uolss.. tpi nasib laki kire langkah bonggol jer la hahaaa..

1 benda yg menarik perhatian.. dari jauh tgk mcm bakul rotan biase jer tapi tgk dekat2 mak aiiii bakul dari . . . rajinnyer la.. unik gak barang yg diguna tuk buat bakul nie yg paling best bakul nie cousin ayu yg buat sendiri tau macam2 patern ade.. ade tue leh wat simpan kain baju lagi bayang kan.. sure besar giler bakulnye...

Agak2 korang lah bakul nie di buat dari apa gamaknye yer.... ermmm..


Nie die bakulnye....
Adei Ratu pun sibuk nak berposing sebelah bakul tue gak... nak interframe ler tuh hahaaa....


Nie gambar isi dalam bakul nie... x ubah cam Rotan kan3x... bakul nie cosin ayu yg bagi coz die tgk ayu dah berkenan sgt ngn bakul tue so die bagi jer terus.... cadang nak guna tuk uit syilling yg berlambak tue tabung dah penuh huhuuu..



Soalan teka teki tuk ari nie hahaa... bakul nie dibuat dari ape????

15 comments:

DYLA said...

dari kertas surat kabar. =)

mak sy pun buat

RAJA NORAZAH RAJA ISA said...

akak rasa bakul tu diperbuat dr kertaskan pastu disyelekkan..

mummy roshie said...

ahaks..!!yg ni mummy bleh jawab sebab mummy pun ade bakul nih ...dpt masa wedding kwn kat pahang...

tak sangka bakul ni dr surat khabar..kretif til la rakyat mesia nih...cantik kan..??mummy way isi gula2 kat umah..

busyuksayang said...

kertas surat khabar kan dear...:)

[-suziey-] said...

bakul letka telur utk org kawen..ekekek;D xmnjwb soklan btol:p

mummy_ayu said...

dari kertas surat khabar lama...pastu disyelekkan...ada hadiah tak nie? kalu ada, dah ramai yang betul :-)

j0jet said...

ala soklan ko mudah la sume org bleh jwb!

aRe_uDear said...

huhuuu.. hebat tul memember sumer xde talian2 hayat lagi dah nmpaknyer wakakakaaa .. betollll.... jawapannyer hebat2 uolss.. rajin tul drg wat kan ayu pun nak torai2 gak wat mende nie t sonang xyah beli bakul besor lagi wat sendiri jer senang tul x?? ermmm...

mrs e said...

kalo g kenduri kawin, dah ramai yg guna bakul mcm ni tuk isi telur & gula²..

naja pun ade dapat banyak gak, mcm² pattern..

ade dua tu naja guna letak botol perfume, lotion etc atas meja solek.. so x lah messy sgt meja solek tu ;)

atty's said...

rasanya dr paper terbuangkan..

Cik Mira said...

dari kertas surat khabarrr
penah tgk org buat.
hehehe

nURmALa mAZLan said...

ha...kita pon rasa dari surat khabar sbb kawan kita kakak dia buat cam gini jugak

~Me said...

surat kabar.. kita bwu oder kat makcik tingkat 3.. hehehe.. sajer tolong-menolong meningkatkan ekonomi..

nAdiRah said...

mmg kreatif. tak sangka kertas surat khabar leh jd bakul yang cantik. selamatlah dunia kite bile kite memanfaatkan barang2 terbuang neh.

aRe_uDear said...

*Mrs e betul3x.. ayu pun wat tempat letak duit syiling terus xyah bertutup senang campak jer ahakss..
*Tul2 kak atty.. pandaii minum susu erk wakakaaa..
*Pandai3x.. Cik Mira kite..
*Tue la Mala ramai yg dah pandai wat cenggini ayu baru nak belajar ahakss
*Hohooo Me order 3 tinggat trs wakakaaa cayalah bgus xyah beli kat kodai yer x..
*tue a Nad betapa kreatifnyer org kite nih.. per lagi belajar2 wat t bnyak gunanyer.. bakul tuk smpan lampin anak nti pun boleh jadi nih.. hahaaa tul x nad...