Tuesday, March 17, 2009

YOUTHSAYS.COM

Hari nie aku nak citer sikit pasal Youthsays.com-Online paid survey di Malaysia.





Bagi sesiapa yang dah biasa dalam dunia buat duit free kat internet, perkara ni bukan perkara asing. Tetapi bagi yang baru2 nak berjinak2 dan dengar pasal paid survey ni tentu ada sedikit perasaan ragu2 nak join kan? Susah nak percaya orang nak bagi duit senang2 kan?

Cara dulu2

klau cara dulu2, ingat tak kadang2 kite pernah dapat borang soal selidik untuk diisi.
Kadang2 waktu kelas ada orang datang bagi borang dan kita nak kena isi borang soal selidik tu kan? Kita pun dengan malasnya mengisi borang tersebut sebab cikgu suruh isi,so kene lah isi gak.. nak kena baca nak kena tick mana yang betul mana yang salah.
Minat tak nak isi borang kaji selidik?? Jawab dalam hati ye.hehee betul kann...

Cara Sekarang
Sekarang zaman IT. Sekarang ni orang hantar soal selidik pun guna web kan?
Jabatan2 kerajaan juga sudah ada borang feedback online dsb.
Kan lagi mudah nak isi. Duduk depan komputer, pastu bolehlah tick mana patut. Lg cepat dan mudah.
Minat tak nak isi borang soal selidik??

Wow isi dan dibayar!
Sekarang ni bayangkan anda cuma duduk depan komputer, pada waktu2 tertentu anda cuma bukak youthsays.com. Kemudian tengok ada survey ke tak! kalau ada survey jawab lah survey tu. Kekadang tak sampai lima minit pun. Dan yang best nya anda dibayar!
Minat tak nak isi borang soal selidik??

Lumayan ke?
Hehe.. lumayan atau tak terpulanglah kepada anda. kalau youthsays.com, satu survey biasanya berharga RM0.50-RM1.00, dan saya percaya agak mustahil untuk anda jadi jutawan dengan youthsays.com kan, Tapi nikan duit percuma. x nak kerw??
Orangdah nak bagi duit free dengan kerja yang amat senang!! Kalau duit 20sen pun saper nak bagi? betul x???


Jom.. Jom..Jommm… Survey n you get MONEYYYY!!!!!


Ni kata youthsay:

Everyday, you say something.

You SMS, chat online, and talk to your friends and family.

What if you got rewarded for your say?

More than 114,993 young Malaysians and I have been active in this community and I thought you would want to check it out.

How does it work?

* Get paid when you take surveys, help businesses and society serve you better.

* Meet like minds and influence others as you discuss your interests, current issues in the group discussions.

* Help young Malaysians with their questions. Or ask one of your own!

It’s actually quite addictive and you can earn a bit of money on the side. Till date, members have earned a total of RM 150,205.

You have to see it for yourself!

Minat? Klik SINI

No comments: